Έτσι θα αποκτήσεις πρόσβαση στα Reels (how-to)👇

Η πιο δημοφιλής απαίτηση του κόσμου έρχεται στο Instagram!

Facebook: Έτσι επιχειρεί να «σκοτώσει» το TikTok!

Dark Light

Instagram Reels: Ξεκίνα να τα δημιουργείς και στην Ελλάδα!

Μπορεί στην Ελλάδα να μην έχουν κυκλοφορήσει πλήρως τα Reels, ωστόσο μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση και να αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα δικά μας, με ένα μικρό τρικ!

Τι είναι τα Reels;

Τα Reels είναι η απάντηση της Meta στο TikTok, το δημοφιλές application δημιουργίας και διαμοιρασμού μικρών βίντεο, και τα είδαμε για πρώτη φορά στο Instagram το καλοκαίρι του 2018, χωρίς να έχουν κυκλοφορήσει πλήρως στη χώρα μας.

Αυτό σημαίνει πως πρακτικά οι Έλληνες χρήστες δεν έχουν πρόσβαση στο Reels feed, δηλαδή την αποκλειστική καρτέλα ενημερώσεων για Reels. Επίσης, δε μπορούμε από το απλό κουμπί δημιουργίας να ξεκινήσουμε τη παραγωγή ενός Reel.

Παρόλα αυτά, τα Instagram Reels μπορούν να «τρέξουν» κανονικότατα σε ελληνικούς λογαριασμούς, και μάλιστα θα τρέχουν στο main Feed του Instagram με αυξημένη απήχηση, αφού μπορούν να προβληθούν και από λογαριασμούς που δε σε ακολουθούν, ενώ έχουν και αυξημένα αποτελέσματα.

Όπως καταλαβαίνουμε, αυτό μπορεί να είναι πολύ σημαντικό για ένα στρατηγικό πλάνο δημοσιεύσεων στο Instagram για επιχειρήσεις αλλά και δημιουργούς περιεχομένου.

Γιατί δεν έχουμε Reels στην Ελλάδα;

Καταρχάς από testing που έχει γίνει, φαίνεται πως τα Reels (όπως και άλλα features σαν τα music των ιστοριών), είναι κλειδωμένα βάση geolocation. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν ταξιδέψεις στο εξωτερικό, θα δεις πολλά νέα features να ξεκλειδώνονται.

Συνεπώς κατανοούμε πως το κλείδωμα υπάρχει λόγω δικαιωμάτων, κυρίως όσον αφορά τα copyrights στη μουσική βιομηχανία.

Εμείς σου παρουσιάζουμε ένα μικρό τρικ για να ξεκλειδώσεις τα Reels και από Ελλάδα!

Πώς θα φτιάξω Reels;

Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε πως το κόλπο που ακολουθεί έχει επιβεβαιωθεί σε iOS συσκευές, ενώ σε android φαίνεται να μη δουλεύει.

Το μόνο που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να πας στο feed σου και να βρεις ένα βίντεο Reel. Θα το καταλάβεις από το icon πάνω δεξιά, ή πατώντας κλικ στο βίντεο για να ανοίξει full screen στο νέο interface (που θυμίζει #tiktok).

Όταν ανοίξει full screen, πάνω δεξιά θα δεις το camera icon📷. Πάτησέ το για να ανοίξει ο νέος Reels editor, και να παράξεις το πρώτο σου Reel!

Μόλις το ολοκληρώσεις, ανέβασε το. Συγχαρητήρια, το νέο σου Reel θα τρέξει στους followers σου και πιθανότατα και σε πολύ φρέσκο κόσμο, δίνοντάς σου έξτρα απήχηση!

Εάν είσαι χρήστης android, στο συγκεκριμένο σημείο δε θα σου ανοίξει ο νέος video editor και έτσι θα βρεθείς σε αδιέξοδο.

Έτσι θα φτιάξεις το δικό σου Reel: Angelos Perlegkas VIDEO

Στο προφίλ σου θα μπορείς να βρεις πλέον τη νέα καρτέλα Reels, αλλά μην ενθουσιάζεσαι ακόμα καθώς προς το παρόν μόνο εσύ έχεις πρόσβαση σε αυτή…

Τώρα που ξέρεις πως γίνεται, πες μας πως το συγκρίνεις με τα TikTok και αν θα το χρησιμοποιήσεις🤔