Πλέον ΟΛΟΙ αποκτούν τα link-stickers των Instagram stories!

Το Facebook ετοιμάζει νέα εργαλεία επικοινωνίας για χρήστες και επιχειρήσεις

♾️ΜΕΤΑ: Αυτό είναι το όραμα του Ζάκερμπεργκ

Dark Light

Όπως έχουμε ενημερώσει και στο παρελθόν, με το άρθρο «Πώς κερδίζουμε κίνηση και πωλήσεις με το Instagram Shop🛍️;», το Instagram έχει συνειδητοποιήσει εδώ και καιρό το βάρος που φέρει στη σύγχρονη εμπειρία του social commerce.

Αυτός είναι λοιπόν ένας από τους λόγους για τους όποιους προσθέτει πλέον με ταχύτατες κινήσεις όλο και περισσότερες υπηρεσίες που σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν τις επιχειρήσεις αλλά και τους δημιουργούν περιεχομένου στην πλατφόρμα του.

Δεν ήρθε λοιπόν σαν έκπληξη η ανακοίνωση του Max Eulenstein, Co-Head of Product στο Instagram, ότι τα νέα αυτοκόλλητα-σύνδεσμοι πλέον θα είναι διαθέσιμα σε όλους τους λογαριασμούς παγκοσμίως, ανεξαρτήτως αριθμού followers!

Θυμίζουμε πως το λεγόμενο «swipe up» feature, δηλαδή η προσθήκη συνδέσμου στα Instagram stories, ήταν ένα από τα πιο ποθητά εργαλεία αφού πέρα από την δυνατότητα προσθήκης (σταθερού) συνδέσμου στις λεπτομέρειες του bio, δεν υπήρχε άλλη σχετική επιλογή στην πλατφόρμα για να συνδέουμε followers με τον ιστότοπό μας.

Η συγκεκριμένη δυνατότητα ωστόσο ξεκλειδωνόταν μετά τους 10.000 followers σε επαγγελματικό λογαριασμό, οπότε υπήρχε ένα αρκετά μεγάλο εμπόδιο για πολλές επιχειρήσεις προκειμένου να το αξιοποιήσουν.

Πώς  χρησιμοποιούμε τα αυτοκόλλητα-σύνδεσμο

Αφού λοιπόν ανοίξουμε επαγγελματικό λογαριασμό στο Instagram, τα «λινκ στίκερς» μπορούν να δημιουργηθούν κατά αυτόν τον τρόπο:

  1. Ανέβασε μια ιστορία
  2. Διάλεξε το εργαλείο στίκερ στην μπάρα εργαλείων
  3. Επίλεξε το λινκ-αυτοκόλλητο
  4. Ακούμπησε το στίκερ εκεί που θες και κράτα το πατημένο για να του δώσεις χρώμα

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η νέα αυτή δυνατότητα προσφέρεται υπό τη μορφή αυτοκόλλητου (στίκερ), τα οποία επί της ουσίας εφαρμόζονται πάνω στην ιστορία μας.

Αυτό ξεκλειδώνει νέες δημιουργικές δυνατότητες έναντι του παρωχημένου «swipe up», οι οποίες πιθανότατα θα μας βοηθήσουν έτσι και αλλιώς στην οργανική απήχηση του περιεχομένου μας στο Instagram!

Σε αυτό το σημείο να συμπληρώσουμε πως προς το παρόν δεν επιτρέπεται η προσθήκη πάνω από ενός συνδέσμου στην ιστορία, αλλά ούτε και η ταυτόχρονη ύπαρξη συνδέσμου-στίκερ μαζί με αυτοκόλλητο αγορών (product tag) ή καταστήματος. Τα συγκεκριμένα ήταν οι μόνες επιλογές που είχαμε μέχρι σήμερα σε μικρούς λογαριασμούς, και τα οποία πατώντας τα ο χρήστης άνοιγε το Instagram Shop με τα προϊόντα μας.

Το Instagram έχει λοιπόν εξελιχθεί στον πιο δυνατό παίκτη του ηλεκτρονικού εμπορίου, και δεν δείχνει να χάνει σε δυναμική!

Δεν είναι πάντως υπερβολή να πούμε πως έχει τα φόντα να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια ακόμα, με trends όπως το Live Shopping και το VR/AR Shopping να φαίνεται πως του ταιριάζουν.