Οι συνδρομές σε Instagram Creators γίνονται πραγματικότητα!

Facebook Organic Reach: με αυτό το τρόπο θα σε βλέπουν περισσότεροι

Τα Meta apps θα σε κάνουν 3D «Avatar»

Dark Light

Πολύ σύντομα το Αμερικάνικο κοινό θα μπορεί να απολαμβάνει συνδρομητικές υπηρεσίες στους δημιουργούς περιεχομένου που επιλέγει!

Στο τελευταίο του Reel, ο Adam Mosseri (head of #Instagram), ανακοίνωσε επισήμως το roll out των συνδρομών υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με αυτές το κοινό θα μπορεί να δηλώσει έμπρακτα την υποστήριξή του στους δημιουργούς περιεχομένου που επιθυμεί, και οι οποίοι θα μπορούν πλέον να κερδίζουν χρήματα μέσα από τη πλατφόρμα και τον κόσμο τους. Αυτό έρχεται να προστεθεί σε μία πληθώρα εργαλείων που έχει ήδη ανακοινώσει η πλατφόρμα το τελευταίο καιρό.

Αυτό φυσικά σημαίνει πως θα μπορούν να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο σε ουσιαστικό community building, και άρα δυνατότερες σχέσεις με το κοινό τους, που μπορεί δυνητικά να λειτουργήσει πολύ πλεονεκτικά στη δύναμη του influencer marketing.


Ο Adam Mosseri ανακοινώνει τους Subscribers!

Τι νέο φέρνουν οι συνδρομές στο Instagram;

Τα τρια διακριτά features που ανακοίνωσε ο Mosseri είναι τα εξής:

✅Exclusive stories για τους συνδρομητές

Οι ιστορίες για τους συνδρομητές θα έχουν μία μωβ σήμανση γύρω τους, και θα είναι διαθέσιμες αποκλειστικά στους subs!

✅Exclusive Live videos

Οι δημιουργοί θα κάνουν ζωντανή μετάδοση που θα είναι διαθέσιμη μόνο για το φανατικό κοινό! Πάλι το Live θα σηματοδοτείται από ένα μωβ εικονίδιο. Ας μη ξεχνάμε πως αυτό μπορεί να συνδυαστεί και με τη νέα δυνατότητα Live video shopping που θα γίνει σύντομα διαθέσιμη!

✅Subscriber badges

Οι fans που έχουν κάνει συνδρομή θα έχουν μία μωβ κορώνα δίπλα στο όνομα τους, και ο creator θα έχει τη δυνατότητα να τους ξεχωρίσει σε σχόλια, μηνύματα, και οπουδήποτε αλλού κάνουν interact μέσα στο app

🆘Ο Adam επίσης τόνισε πως οι δημιουργοί σύντομα θα μπορούν να πάρουν τη λίστα συνδρομητών από τη πλατφόρμα (first party data) για να την αξιοποιήσουν σε άλλα μέσα!

Το τελευταίο αυτό στοιχείο είναι πολύ σημαντικό καθώς σημαίνει πως οι δημιουργοί θα μπορούν άφοβα να επενδύσουν περισσότερο χρόνο στην πλατφόρμα, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τα στοιχεία του πιο φανατικού τους κοινού και να το αξιοποιήσουν όπως πιστεύουν καλύτερα, όπως για παράδειγμα μέσω ενός email newsletter.

Το roll out ξεκινά άμεσα για ένα μικρό δείγμα δημιουργών, και θα ανοίξει τους επόμενους μήνες για USA και μετά για τον υπόλοιπο κόσμο!