Τα Meta apps θα σε κάνουν 3D «Avatar»

Οι συνδρομές σε Instagram Creators γίνονται πραγματικότητα!

Η Humble μεγάλος χορηγός στο All Things Facebook & Instagram Conference ’22

Dark Light

Τι είναι τα Avatars;

Τα Avatars, δηλαδή η ψηφιακή σου απεικόνιση στα Meta Apps, θα έχουν πολύ σύντομα αναβαθμισμένο ρόλο και σηματοδοτούν την μεταβατική περίοδο στην οποία έχει μπει η εταιρία!

Σε πρόσφατη ανάρτησή του, ο Μαρκ Ζάκερμπεγκ μας ενημερώνει πως τα avatars αναβαθμίζονται με νέες εκφράσεις, πρόσωπα, χρώμα δέρματος, αμαξίδια αλλά και βοηθήματα ακοής!

Επίσης θα μπορούμε να τους επιλέξουμε νέα εμφάνιση (ρούχα), με την αρχή μάλιστα να έχει γίνει ήδη στο Super Bowl για τους Αμερικανούς πολίτες!

Το πιο σημαντικό νέο ωστόσο είναι ότι τα Avatars θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο facebook, το Instagram, το messenger αλλά και στο Quest, και η μορφή και οι διαστάσεις τους θα προσαρμόζονται στη κάθε πλατφόρμα.

Τα Avatars παρελαύνουν στο Instagram!

O Adam Mosseri, head of Instagram, ανακοίνωσε πρόσφατα την ενσωμάτωση των 3D Avatars για αρχή στα Stories και στα Direct Messages, ενώ σύντομα θα συνδέονται και με το Messenger, προσφέροντας δηλαδή ένα κοινό Meta Avatar.

Το θέμα όμως δεν είναι που θα φαίνονται, αλλά τι θα είναι…

Στο βίντεο της ανάρτησή του, ο Adam μας εξηγεί πως τα Avatars στο κοντινό μέλλον θα αποτελούν ουσιαστικά τη ψηφιακή μας ταυτότητα, την οποία θα «μεταφέρουμε» από πλατφόρμα σε πλατφόρμα, με ό,τι αυτή συνδέεται και φέρει μαζί της, το οποίο μπορεί να είναι ψηφιακό χρήμα, αντικείμενα, και άλλα.

Τα Avatars δηλαδή θα αντικαταστήσουν το «προφίλ μας». Φυσικά δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο concept των NFTs, και είναι πολύ λογικό αφού η τεχνολογία τους αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στο όραμα της εταιρίας.

Το roll out των 3D Instagram Avatars ξεκίνησε ήδη σε Αμερική, Καναδά, Μεξικό, ενώ η σειρά μας θα έρθει τους προσεχείς μήνες.

Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον στο metaverse;

Όπως διαβάσαμε, τα Avatars θα αποτελούν πρακτικά την ταυτότητά μας στο metaverse, και θα είναι ένας τρόπος να εκφράσουμε τον εαυτό μας στο ψηφιακό κόσμο, τουλάχιστον σε αυτόν που οραματίζεται ο δημιουργός του Facebook.

Μη ξεχνάμε πως σύντομα θα μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε σε Virtual Reality περιβάλλον με σημαντικές αναβαθμίσεις αλλά και φωτορεαλιστικά γραφικά, όπως είδαμε στην επίσημη ανακοίνωση του metaverse rebranding της εταιρίας.

Μη ξεχνάμε πως αντίστοιχες κινήσεις έχει κάνει ήδη το twitter, επενδύοντας στα NFTs σαν «PFP» δηλαδή picture for proof ή profile picture.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ένα νέο κεφάλαιο έχεις μόλις ανοίξει στο χώρο των social media, και δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα!