Τα Facebook/Instagram Shops μας αποχαιρετούν!

Αυτές είναι οι δημοφιλέστερες εφαρμογές παγκοσμίως για τον Μάρτιο 2023

Πόσο εθισμένοι είναι οι Έλληνες στα social media; 📱

Dark Light

Αν έχετε ecommerce store και χρησιμοποιείτε Facebook ή Instagram, δύο σημαντικές αναβαθμίσεις θα επηρεάσουν τη δουλειά σας 👇

Οι αλλαγές ανακοινώθηκαν επισήμως από την ίδια την εταιρία σε επίσημη ενημέρωση.

Συγκεκριμένα:

Στις 5 Ιουνίου, ΟΛΕΣ οι Facebook σελίδες θα μεταβούν στην NEW PAGE EXPERIENCE.

Ετοιμαστείτε, εάν δεν έχετε ήδη προσαρμοστεί σε αυτήν την αλλαγή. Οι περισσότερες επαγγελματικές σελίδες στο Facebook ήδη έχουν μεταβεί στη «νέα εμπειρία», που θυμίζει τα προσωπικά προφίλ.

Σε περίπτωση που η σελίδα σας λειτουργεί ακόμα με τη κλασική εμπειρία σελίδων, στις 5 Ιουνίου θα μεταβείτε στο νέο πρότυπο.

Τα SHOPS θα κλείσουν στην Ελλάδα στις 10 Αυγούστου!

Αυτό θα συμβεί επειδή δεν πρόκειται να εφαρμοστεί το in-app checkout. Οι αγορές στις οποίες είναι ενεργοποιημένο το in app checkout, δε θα επηρεαστούν.

Αυτό σημαίνει πώς δεν θα μπορείτε πλέον να διατηρήσετε ένα κατάστημα, να κάνετε tag προϊόντων και να δημιουργείτε κοινά αναρτήσεις που αφορούν τις αλληλεπιδράσεις του καταστήματος.

Γιατί η Meta προχωρά σε τέτοια μέτρα🤔;

Η εταιρία θέλει να εστιάσει στα προϊόντα που αυξάνουν τα έσοδα και λειτουργούν αποτελεσματικά σε κάθε αγορά, ενώ ταυτόχρονα κόβει θέσεις εργασίας και μειώνει τα έξοδά της.

Επιπλέον, θέλουν να ενσωματώσουν τα εργαλεία αυτά με A.I./Machine Learning, προκειμένου να βελτιώσουν την εμπειρία των χρηστών.

Αυτή η στρατηγική συμφωνεί με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της εταιρείας και τη γενική κατεύθυνσή της. Μπορεί να είναι τελικά προς όφελος των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων.

Η Meta συνιστά να εστιάσουμε🔎:

✅ Στις καμπάνιες Shopping Advantage + (με καταλόγους/dynamic creatives)

✅ Στα Reels (τα Facebook Reels σταδιακά γίνονται διαθέσιμα και σε σελίδες)

✅ Στα Click-to-Message Ads (αποτελεσματικές διαφημίσεις που κατευθύνουν τους χρήστες στο inbox σας)

Σημαντικό💡: Σύντομα θα εισαχθεί ένα νέο σύστημα product tagging (πιθανώς κατευθυνόμενο απευθείας στον ιστότοπό σας), το οποίο θα λειτουργεί με shopping tags στο Instagram.

Τέλος, η Meta δεν ζητά από εμάς να προβούμε σε κάποια αλλαγή αυτή τη στιγμή στις τρέχουσες καμπάνιες.

Θα σας λείψουν τα Shops ή δεν σας απασχολεί αυτό το θέμα;