Performance Marketing

Πλήρης Οδηγός Social Media Marketing Agency: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη συνεργασία σας με ένα social media agency!

Οδηγός για εταιρείες digital marketing 2021: όσα πρέπει να γνωρίζετε για την συνεργασία σας με ένα digital agency

Performance marketing: Αποκτήστε ένα “άδικο” πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό

Dark Light

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι η κατάλληλη στιγμή για να διαφημιστείτε έμμεσα ή άμεσα στα social media. Μικρό κόστος, εξαιρετικές δυνατότητες συγκεκριμένης στόχευσης κοινού και απόλυτος έλεγχος είναι μόνο κάποια από τα βασικά πλεονεκτήματα των social media. Το social media marketing δεν αποτελεί πλέον απλά ένα αποτελεσματικό εργαλείο, αλλά πρόκειται για μία αναγκαιότητα που αφορά όλες τις επιχειρήσεις. Γιατί; Γιατί αν δεν έχετε ενεργή και στρατηγική παρουσία στα social media, απομακρύνεστε καθημερινά όλο και περισσότερο από το μυαλό και τις επιλογές του κοινού σας.

Με το 54% των χρηστών να χρησιμοποιεί τα social media για αγορές, η δυναμική παρουσία είναι επιτακτική για να κερδίσετε τον έντονο online ανταγωνισμό. Πώς όμως θα το καταφέρετε αυτό; Ένα social media marketing agency οργανώνοντας στρατηγικά data insights & content creation, θα οδηγήσει έξυπνα και αποτελεσματικά το κοινό στο brand σας. Και επειδή η επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη στο social media marketing είναι μια δύσκολη διαδικασία, παρακάτω θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε πριν επιλέξετε το social media marketing agency που θα αναλάβει την επιχείρησή σας.

Ποιες υπηρεσίες προσφέρει ένα social media marketing agency;

Ένα social media marketing agency αναλαμβάνει την επαγγελματική διαχείριση της παρουσίας μιας επιχείρησης στα social media, σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας μία ολοκληρωμένη  social media strategy. Ξεκινώντας από μία ενδελεχή μελέτη του brand, του ανταγωνισμού και της αγοράς, θέτονται οι στόχοι για την επιχείρηση επιλέγοντας παράλληλα το κοινό και τα κανάλια στα οποία βρίσκεται το κοινό-στόχος. Στη συνέχεια δημιουργει και διανέμει το περιεχόμενο.

H συνεργασία με ένα social media marketing agency μπορεί να σας εξοικονομίσει εως 37,5 εργάσιμες ώρες την εβδομάδα λόγω του όγκου και της εξειδίκευσης που απαιτεί η διαχείριση των social media, αλλά και πόρους εφόσον οι social media experts γνωρίζουν πως να σας φέρουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα με το μικρότερο κόστος. Τα social media μπορεί να γίνουν ένα ακριβό εργαλείο χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις διαχείρισης γι αυτό και η συνεργασία με ένα social media agency μεγιστοποιεί τα οφέλη σας εξαλείφοντας το ρίσκο.

Ποια βήματα περιλαμβάνει η social media marketing στρατηγική;

Η δημιουργία στρατηγικής είναι μονόδρομος για τα social media, ενώ αποτελείται από πολύ συγκεκριμένα, αλληλένδετα βήματα, κοινά για όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως κλάδου και μεγέθους. Αναλυτικά, τα βήματα που περιλαμβάνει μία social media strategy είναι:

1.    Ανάλυση του online ανταγωνισμού και της αγοράς

Προτού δημιουργήσετε περιεχόμενο, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πώς λειτουργούν οι ανταγωνιστές σας στα social media, ώστε να εντοπίσετε εκείνες τις πρακτικές που αξίζει να υιοθετήσετε και εκείνες που πρέπει να αποφύγετε. Ένα social media agency παρακολουθεί τη δραστηριότητα των ανταγωνιστών σας, τα μέσα στα οποία προβάλλουν περιεχόμενο, τη συχνότητα και το είδος των αναρτήσεων και μελετά το engagement του κοινού τους. Με αυτόν τον τρόπο αποκτά μια ολοκληρωμένη εικόνα για την τάση του καταναλωτικού κοινού στον τομέα που δραστηριοποιείστε και προσαρμόζετε ανάλογα την καμπάνια σας.

2.    Επιλογή στόχου για την social media marketing στρατηγική σας

Ίσως το σημαντικότερο βήμα σε ένα social media marketing strategy είναι ο καθορισμός των στόχων καθώς αυτοί θα καθορίσουν τις ενέργειες και θα οδηγήσουν σε πραγματικά αποτελέσματα. Μερικοί από τους βασικότερους στόχους που μπορείτε να πετύχετε μέσα από το social media marketing είναι :

●      Brand awareness

Εφόσον έχετε μια ικανοποιητική παρουσία στα social media, είναι σημαντικό να καταφέρετε να αναδείξετε την επωνυμία σας, δημιουργώντας μια αυθεντική και αληθινή εικόνα για το brand σας, που μένει αποτυπωμένη στο μυαλό του κοινού. Με τη βοήθεια ενός social media marketing agency θα αποκτήσετε μία ξεχωριστή ταυτότητα και ένα προφίλ που δημιουργεί θετικά συναισθήματα στο κοινό σας, καταφέρνοντας τελικά να συνδεθείτε αποτελεσματικά μαζί του.

●      Direct Marketing

Το direct marketing είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τύπους διαφήμισης που επιδιώκει να πετύχει μια συγκεκριμένη ενέργεια σε μία στοχευμένη ομάδα κοινού, όπως επίσκεψη στο website, συμπλήρωση φόρμας, πραγματοποίηση παραγγελίας. Η βασικότερη πτυχή του direct marketing είναι ότι σας επιτρέπει να προωθείτε το προϊόν ή την υπηρεσία σας απευθείας στους πελάτες σας και να διατηρήσετε μία σταθερή σχέση μαζί τους μέσω της άμεσης επικοινωνίας ενώ φέρνει γρήγορα αποτελέσματα.

●      Online Sales

Οι πωλήσεις είναι από τους βασικότερους στόχους που μπορείτε να πετύχετε αν αποφασίσετε να επενδύσετε σε μία social media strategy. Ένα social media marketing agency χρησιμοποιώντας το performance marketing σχεδιάζει τις πιο δελεαστικές και στοχευμένες διαφημίσεις, που “πωλούν” τα προϊόντα και τις υπηρεσίες στο κοινό, πετυχαίνοντας έτσι άμεσες πωλήσεις με το μικρότερο δυνατό κόστος. 

●      Lead Generation

Το lead generation αναφέρεται στον εντοπισμό και nurturing των επιθυμητών leads. Μερικά παραδείγματα lead generation ενεργειών είναι τα landing pages, τα newsletters και τα e-books. Πρόκειται για μία αποτελεσματική τακτική που χρησιμοποιείται κυρίως από online επιχειρήσεις που ο βασικός τους τρόπος να πουλήσουν είναι συλλέγοντας πληροφορίες για τους πιθανούς αγοραστές και στοχεύοντας τους με ποιοτικό περιεχόμενο στην συνέχεια.

●      Social Media Engagement

Το social media engagement αφορά στην ενίσχυση της αλληλεπίδρασης με το κοινό. Το engagement επιτυγχάνεται με διάφορα digital interactions όπως comments, likes και shares στο social media platform που στοχεύσατε στη στρατηγική σας. Σε κάθε platform, οι social media experts αναλύουν διαφορετικά metrics και προσαρμόζουν τις καμπάνιες με στόχο να αυξήσουν το engagement rate.

●      Audience Reach

Το audience reach είναι το συνολικό ποσοστό των ανθρώπων που είδαν ένα post ή μια διαφήμιση στα social media τουλάχιστον από μία φορά. Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό δείκτη που σας βοηθά να κατανοήσετε των αντίκτυπο των αναρτήσεων σας και τη συνολικότερη απήχηση της social media καμπάνιας σας.

●      Website Traffic

Τα social media μπορούν να οδηγήσουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας, είτε μέσω organic posts, είτε μέσω διαφημίσεων. Κάθε λογαριασμός που έχετε στα social media συνδέεται με την ιστοσελίδα σας  και με αυτό τον τρόπο μπορείτε να αυξήσετε θεαματικά το traffic. Όσο μεγαλύτερο traffic σας φέρνει ένα social media platform, τόσο περισσότερα leads θα έχετε στα χέρια σας, άρα και περισσότερους πιθανούς αγοραστές.

●      Conversion rates

Καθώς τα προφιλ σας στα social media αποκτούν επισκεψιμότητα, αυξάνεται και ο αριθμός των δυνητικών πελατών που προσεγγίζετε και ως εκ τούτου τα conversions (μετατροπές). Τα conversions goals ορίζονται από εσάς και τον social media expert, αν και ο πιο δημοφιλής στόχος conversion είναι οι μετατροπές επισκεπτών ιστοσελίδας σε τελικούς αγοραστές. Το δημιουργικό, πρωτότυπο και διαδραστικό content θα σας βοηθήσει να πείσετε το κοινό σας και να αυξήσετε το conversion rate.

3.    Καθορισμός κοινού

Το να γνωρίζετε ποιο είναι το κοινό σας και τι ενδιαφέρεται να δει στα social media είναι το άλφα και το ωμέγα σε ένα social media marketing strategy. Το social media marketing agency που θα επιλέξετε θα διαμορφώσει την buyer persona και θα σας καθοδηγήσει να επιλέξετε το σωστό μέσο, την κοινωνική πλατφόρμα δηλαδή στο οποίο βρίσκεται το κοινό σας. Ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε πλατφόρμας, μπορείτε να στοχεύσετε με βάση δημογραφικά και ψυχογραφικά στοιχεία, όπως ηλικία, φύλο, τόπο διαμονής, μέσο εισόδημα, εκπαίδευση, εργασία και ενδιαφέροντα.

4.    Επιλογή social media

Ανάλογα με τους στόχους που έχετε θέσει, το social media marketing agency που θα επιλέξετε θα αποφασίσει ποιο κοινωνικό δίκτυο μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες σας, διαμορφώνοντας έτσι το social media marketing strategy που ταιριάζει σε αυτό. Τα πιο προσοδοφόρα social media που μπορείτε να αξιοποιήσετε είναι:  

Facebook

2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook κάθε μήνα καθώς και πάνω από 140 εκατομμύρια επιχειρήσεις για να συνδεθούν με το κοινό τους. Οι αριθμοί δείχνουν ξεκάθαρα πως το Facebook είναι ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών, και ένα χρήσιμο εργαλείο για να αυξήσετε το brand value και brand awareness της επιχείρησης σας.

Προκειμένου να διασφαλίσετε μία επιτυχημένη παρουσία στο Facebook, το social media agency που θα αναλάβει τη διαχείριση στα social media θα δώσει έμφαση στο εικαστικό στήσιμο της σελίδας σας και το δημιουργικό κομμάτι, επιλέγοντας φωτογραφίες για τα posts που αναδεικνύουν τα προϊόντα σας με τον καλύτερο τρόπο. Παράλληλα, σε κάθε καμπάνια θα διεξαγάγει πολλαπλά a/b testing, προκειμένου να καταλήξει στην φωτογραφία, που θα προσελκύει τους χρήστες και θα τους σταματήσεις από το συνεχές scrolling. Η εικόνα είναι πολύ σημαντική στο Facebook και όσο πιο εντυπωσιακή είναι, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει να τραβήξει την προσοχή του κοινού.  

Instagram

Το Instagram, ενώ ξεκίνησε ως μια απλή εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, εξελίσσεται σε μια απίστευτα αποτελεσματική πλατφόρμα διαφήμισης και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών. Περισσότεροι από 1 δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες ηλικίας 15-35 ετών ανεβάζουν περιεχόμενο, κοινοποιούν αναρτήσεις και αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες. Το Instagram βασίζεται αποκλειστικά στην εικόνα, γι΄αυτό και το δημιουργικό κομμάτι είναι το άλφα και το ωμέγα σε οποιαδήποτε Instagram campaign.

Ένα social media marketing agency θέλοντας να δημιουργήσει μια optimized παρουσία στο Instagram, που θα προσελκύει τη νεανική κοινότητα των καταναλωτών, επιλέγει εντυπωσιακές εικόνες, δίνει μεγάλη προσοχή στις λεζάντες που τις συνοδεύουν και δημιουργεί πρωτότυπα και ευφάνταστα stories που αυξάνουν το engagement με το κοινό σας. Το προσεγμένο και ελκυστικό περιεχόμενο στο Instagram προσεγγίζει νέους χρήστες, κινητοποιεί τους παλιούς, προωθεί τα προϊόντα της επιχείρησης και μεταδίδει αποτελεσματικά τα μηνύματα στο κοινό της.

YouTube

Το YouTube, η κορυφαία video sharing πλατφόρμα στον χώρο των social media, μπορεί να αξιοποιηθεί από επιχειρήσεις που θέλουν να επικοινωνήσουν τα μηνύματα και τη φιλοσοφια του brand τους μέσα από έξυπνα και εντυπωσιακά video στο channel τους. Με 2 δισεκατομμύρια μοναδικούς χρήστες κάθε μήνα, το Youtube είναι σίγουρα και αυτό ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την online προώθηση και προβολή μιας επιχείρησης.

Ένα social media marketing agency γνωρίζει πως μία πετυχημένη YouTube campaign βασίζεται σε tailor-made γραφικά, πρωτότυπα banners, εντυπωσιακά βίντεο που αντικατοπτρίζουν το brand και μεταδίδουν αποτελεσματικά τα μηνύματα του καθώς και creative video ads, που κρατούν το ενδιαφέρον των χρηστών, ώστε να μην πατήσουν skip.   Οι social experts είναι σε θέση ακολουθώντας τα τελευταία trends και αξιοποιώντας τα πιο καινόμα εργαλεία να χτίσουν μία δυναμική παρουσία της επιχείρησης σας στο Youtube.

Pinterest

Το Pinterest είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τα brands, στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι εικόνες, και πιο πολύ οι φωτογραφίες και τα infographics. Ακριβώς επειδή το Pinterest είναι ένα σχετικά καινούργιο μέσο, όσον αφορά στο social media marketing, έχει πολλές διαφημιστικές ευκαιρίες που μπορεί να εκμεταλλευτεί κάθε επιχείρηση που στοχεύει κυρίως ξένο νεανικό αγοραστικό κοινό..

Οι social experts που θα αναλάβουν το λογαριασμό σας μπορούν να δημιουργήσουν ένα επαγγελματικό προφίλ στο Pinterest με ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ταξινομημένο σε boards, δηλαδή θεματικούς πίνακες, όπως interior design, food, home ideas και beauty. Οι χρήστες με τη σειρά τους κάνοντας απλά Pin στις εικόνες, τις μοιράζονται με τους φίλους τους εξαπλώνοντας έτσι το brand σας στην online κοινότητα. To Pinterest σήμερα αποτελεί ένα άκρως δημοφιλές μέρος για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και την μόδα.

Tik Tok

Το Tik Tok, είναι η μοναδική πλατφόρμα που προσφέρει διευρυμένο οργανικό reach. Σε αντίθεση με τις δημοσιεύσεις στο Facebook και το Instagram, που γίνονται ορατές από ένα μικρό αριθμό ακολούθων, ένα βίντεο στο Tik Tok μπορεί να αποκτήσει εκατομμύρια views ακόμη και αν ο λογαριασμός έχει 0 followers. Επιχειρήσεις που στοχεύουν σε νεανικά κοινά μπορούν να εκμεταλλευτούν τη δυναμική του TikTok, ώστε να αποκτήσουν εύκολα νέους ακόλουθους και views στο content.

Ένα social media agency μπορεί να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό και διαδραστικό content στο TikTok που προσελκύει όλο και περισσότερους χρήστες, αγγίζοντας μέχρι και τις εκατομμύρια προβολές και γίνοντας viral. Έχετε υπόψη πως περιεχόμενο που περιέχει χορό, μουσική και εντυπωσιακά εφέ σε συνδυασμό με παρουσία προϊόντος, δεν απέχει πολύ από το βρεθεί ανάμεσα στα κορυφαία video trends του TikTok και έτσι το brand name σας να γίνει άμεσα γνωστό ανάμεσα στους νέους.

5. Δημιουργία περιεχομένου

Το content είναι η κινητήριος δύναμη σε κάθε social media marketing plan. Ένας επαγγελματίας social media expert σχεδιάζει μία αποτελεσματική στρατηγική περιεχομένου, καθορίζοντας το είδος και τη συχνότητα δημοσίευσης προκειμένου να αυξήσει τα views, τα likes και τα shares του κοινού.

Micro – content

Το micro-content είναι το περιεχόμενο που μπορεί να διαβαστεί εύκολα και γρήγορα από τον καθένα. Χρησιμοποιείται στα website και τα social media με στόχο να διατηρήσει την εικόνα του brand στο μυαλό των χρηστών. Το micro-content μπορεί να έχει τη μορφή μιας πρότασης, μιας εικόνας, ενός βίντεο ή ενός γραφικού. Ο τύπος micro-content που θα επιλέξετε εξαρτάται από την πλατφόρμα στην οποία εστιάζετε. Τα έξυπνα slogan ταιριάζουν καλύτερα στο Twitter, ενώ οι εικόνες και τα γραφικά στο Instagram και το Linkedin. Σε συνεργασία με τον social media expert, θα καταλήξετε στο ιδανικό micro-content που ταιριάζει στο προφίλ σας.

Scroll stopping content

Το συνεχές scrolling αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, με τα brands να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για να κερδίσουν σε δευτερόλεπτα τον χρήστη. Τα social media είναι κορεσμένα και ο ρόλος του social media expert είναι να κάνει το brand σας να ξεχωρίσει από το θόρυβο. Έξυπνα slogan, εντυπωσιακές φωτογραφίες και graphics, ads που δεν θυμίζουν διαφημίσεις θα σταματήσουν το κοινό στο δικό σας μήνυμα, με το social media agency να καλείται να γίνει εξαιρετικά δημιουργικό για να ξεχωρίσετε.

6. Ανάλυση και συνεχής βελτιστοποίηση της καμπάνιας

Η ανάλυση δεδομένων με βάση συγκεκριμένα KPIs είναι πολύ σημαντική, καθώς σύμφωνα με αυτή βελτιώνονται οι ενέργειες και σχεδιάζονται οι επόμενες. Με τη βοήθεια εξειδικευμένων εργαλείων, ένα social media marketing agency συγκεντρώνει τα μετρήσιμα αποτελέσματα κάθε ολοκληρωμένης δωρεάν ή επί πληρωμή καμπάνιας. Οι data analysts παρακολουθώντας τα social media, συλλέγουν στοιχεία σχετικά με τα click και τα link, το reach, το brand awareness και το lead generation. Τα αποτελέσματα των παραπάνω μετρήσεων βοηθούν στο σχεδιασμό των επόμενων ενεργειών, που θα μεγιστοποιήσουν τα οφέλη και την αποδοτικότητα της στρατηγικής.

Ποιοι είναι οι τρόποι συνεργασίας με τα social media marketing agencies;

Προκειμένου να εντοπίσετε την ιδανική ομάδα των social experts που θα αναλάβει το σχεδιασμό του social media strategy, πρέπει αρχικά να καθορίσετε το marketing budget σας. Το budget που έχετε σκοπό να διαθέσετε αποτελεί τον βασικό οδηγό σας για την επιλογή του social media agency και από εκεί πρέπει να ξεκινήσετε. Έχοντας έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό, θα μπορέσετε να θέσετε ξεκάθαρους και ρεαλιστικούς τρόπους και να βρείτε σε συνεργασία με το agency και τον social media manager τις κατάλληλες πρακτικές για την υλοποίηση τους.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως τα περισσότερα social media marketing agencies συνάπτουν συμβάσεις monthly retainer με τους πελάτες τους. Στην ουσία ο πελάτης προκαταβάλει ένα μηνιαίο ποσό στο social media agency, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι υπηρεσίες του θα είναι διαθέσιμες για εκείνον για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Σε κάθε περίπτωση επικοινωνήστε απευθείας με τα υποψήφια agency και συζητήστε αναλυτικά για τους όρους της συνεργασίας σας.

Ποιο είναι το κόστος συνεργασίας με ένα social media marketing agency;

Σε αυτή την ερώτηση δεν υπάρχει μία ξεκάθαρη απάντηση, καθώς το κόστος συνεργασίας με ένα social media marketing agency εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες, όπως από την εμπειρία του agency, τους στόχους και το μέγεθος της επιχείρησης σας. Οι διάφορες εταιρείες προσφέρουν διαφορετικά πακέτα και μοντέλα τιμολόγησης, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να πραγματοποιήσετε έρευνα προκειμένου να συγκρίνετε τα διάφορα agencies, προτού καταλήξετε στο ιδανικό. Σε γενικές γραμμές η συνεργασία με ένα μικρότερο social media marketing agency κυμαίνεται στα 1000€/μήνα, ενώ για ένα μεγαλύτερο στα 1500€-5000€.

Ανεξάρτητα από το κόστος, φροντίστε η επιλογή που θα κάνετε να δικαιώσει την επένδυση σας.  Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα agency με αξίες και όραμα, που θα είναι σε θέση να υλοποιήσει με επιτυχία τη στρατηγική σας και να φέρει μετρήσιμα αποτελέσματα και μεγαλύτερο ROI στην επιχείρηση σας. Μην αρκεστείτε σε γρήγορες και φθηνές λύσεις που δεν εγγυώνται ποιότητα και επαγγελματισμό. Το social media marketing είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο και αφοσίωση για να έχει αποτελέσματα, οπότε δώστε βάση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα.

Ποια είναι μερικά επιτυχημένα παραδείγματα στρατηγικής εφαρμογής του social media marketing;

Case studies: Αύξηση πωλήσεων μέσα στο lockdown

Στη Humble Digital Agency καταφέραμε μέσα από αποτελεσματικές μεθόδους digital και social media marketing να αντιστρέψουμε την αρνητική συγκυρία του lockdown και να φέρουμε ουσιαστικές πωλήσεις σε δύο πολυεθνικές εταιρείες που επλήγησαν λόγω της πανδημίας, τη BoConcept και τη Stihl.

Η περίπτωση της BoConcept

Η BoConcept, ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή brand επίπλων, με τεράστιες πωλήσεις και σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό της, ήρθε αντιμέτωπη το Νοέμβριο του 2020 με το lockdown, το οποίο και διέκοψε απότομα τις πωλήσεις από τα φυσικά καταστήματα. Ας δούμε πως με τη βοήθεια του digital marketing καταφέραμε να φέρουμε πωλήσεις και να δώσουμε θετικό πρόσημο στα κέρδη της εταιρείας.

Η ιδέα

Η βασική ιδέα της BoConcept ήταν να μεταφερθούν οι πωλήσεις online με τη βοήθεια του digital marketing, χωρίς την ύπαρξη e-shop. Ξεκινήσαμε, λοιπόν, εξετάζοντας αρχικά κάποιες αλλαγές στο επιχειρηματικό μοντέλο και αναπροσαρμόζοντας τους αρχικούς στόχους που αφορούσαν σε προωθηση online και αγορά offline.

Η στρατηγική

Η στρατηγική μας στηρίχθηκε σε 3 βασικά σημεία: πρώτον συλλογή leads, στοιχείων δηλαδή των ενδιαφερομένων πελατών που θα επικοινωνούσαν με την εταιρεία, δεύτερον δυνατότητα chat/video call, και τρίτον αξιοποίηση της ψηφιοποιημένης έκθεσης επίπλου.

Τα επόμενα βήματα μας αφορούσαν στην τροποποίηση της ιστοσελίδας της BoConcept με κεντρικό μήνυμα “φέρνουμε ένα κατάστημα BoConcept στο σπίτι σας”, τη δυνατότητα online επικοινωνίας του πελάτη με διακοσμητή,  την παρουσίαση του virtual showroom, καθώς και την μεγάλη διαφημιστική καμπάνια στα social media.

Business results

Η καμπάνια μας πέτυχε 1.200 leads, ενδιαφερόμενους δηλαδή πελάτες, από τους οποίους οι 500 παρήγγειλαν έπιπλα από την εταιρεία. Η ενέργεια που πραγματοποιήσαμε κέρδισε τις εντυπώσεις και θεωρήθηκε η καλύτερη που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα η BoConcept Ελλάδος.

Η περίπτωση της Stihl

Η Stihl Ελλάδος, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής εργαλείων, λάνσαρε το πρώτο mini ξυλοκοπτικό στον κόσμο και η αρχική ιδέα πριν το lockdown ήταν μία μεγάλη καμπάνια σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, digital καθώς και σε τοπικά παραδοσιακά μέσα. Ας δούμε πώς καταφέραμε να προωθήσουμε το προϊόν και να φέρουμε πωλήσεις με τη βοήθεια του digital marketing κατά την διάρκεια του lockdown.

Η στρατηγική

Το πρώτο μας βήμα ήταν η δημιουργία touch points, σημείων δηλαδή που θα ήταν ορατά στον χρήστη, προκειμένου να ενισχύσουμε την αναγνωρισιμότητα του προϊόντος. Δημιουργήσαμε ένα clickable banner στο Facebook, video ad στο Facebook, ad στο Youtube και Google ads. Στη συνέχεια, προσεγγίσαμε περίπου 1,5 εκατομμύριο καταναλωτές στοχεύοντας στρατηγικά αγροτικές περιοχές, ανθρώπους με ενδιαφέροντα όπως η κηπουρική, ανθρώπους που είχαν μετακομίσει πρόσφατα, καθώς και εκείνους που ασχολούνται με το DIY.

Business results

Η καμπάνια μας ξεπέρασε ακόμα και τον αρχικό στόχο που είχε τεθεί προ καραντίνας για τις πωλήσεις του προϊόντος στα παραδοσιακά media. Καταφέραμε να προσελκύσουμε πελάτες για την αγορά του νέου προϊόντος κατά την περίοδο του lockdown.

Γιατί να επιλέξετε την Humble Digital Marketing Agency;

Στη Humble είμαστε scroll stoppers. Παντρεύουμε το Performance με το Creative και φέρνουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα (don’t take our word for it, just check the case studies).

Έχουμε βοηθήσει Ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν σε  περισσότερες από 70 χώρες. Έχουμε δημιουργήσει μια δυναμική ομάδα από digital marketing experts, καλύπτοντας όλους του τομεις του digital marketing και προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες για να γίνετε ο leader της digital αγορας.

Αν αναζητάτε μία αποδεδειγμένα πετυχημένη ομάδα να αναλάβει το performance marketing του brand σας, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και ελάτε να συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να εκτοξεύσουμε τις πωλήσεις σας. Η Humble έχει βραβευτεί σε πολυάριθμες διοργανώσεις, με highlight την καμπάνια που βοήθησε την BoConcept Ελλάδος να ανακηρυχθεί ως “Franchisee of the Year” του Παγκόσμιου Δικτύου της πολυεθνικής. Η Google μας έχει ανταμείψει με τον ανώτατο τίτλο του «Premier Google Partner», πιστοποιώντας την αποτελεσματικότητα και την ικανότητά μας να διαχειριστούμε καμπάνιες αλλά και στρατηγικές στο διαφημιστικό κανάλι Google Ads