Ο πόλεμος της AI έχει ξεσπάσει μεταξύ Microsoft & Google!

Αυτές είναι οι 50 ιστοσελίδες🌐 με τις περισσότερες ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ στον κόσμο!

Η συνδρομή του ChatGPT🤖 είναι ανοιχτή πλέον στην 🇬🇷!

Dark Light

Η ιστορία εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας, και αυτές οι μέρες θα συζητιούνται χρόνια μετά!

Στα πιο σημαντικά events φυσικά συγκαταλέγονται η ανακοίνωση της Bard, του νέου conversational AI της Google, το “Live From Paris” event της ίδιας με τις ανακοινώσεις της στρατηγικής της για την ενσωμάτωση της AI στην αναζήτηση, και φυσικά το event της Microsoft και η ενσωμάτωση της AI σε Bing και Edge.

Και το όνομα αυτής, Bard.

Το ChatGPT αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα η Google στο βασικό μοντέλο κερδών της, αυτό της μηχανής αναζήτησης.

Η Bard είναι το δικό της «έξυπνο» chatbot που θέλει να εκθρονίσει το ChatGPT της Microsoft.

Μας ενθουσιάζουν 2 πράγματα για τη Bard🤖:

1. Έρχεται σε λίγες ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ για public testing!

2. Είναι συνδεδεμένη με το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Και σαν να μην έφτανε αυτό, Ο Sundar Pichai, CEO της Google, μας είπε πως όλες οι ΑΙ τεχνολογίες της (LaMDA, PaLM, Imagen and MusicLM) θα προστεθούν σύντομα στα προϊόντα της.

Με την αρχή να κάνει το SEARCH, ΣΥΝΤΟΜΑ!

Τι σημαίνει αυτό;🧐

Εσύ θα ψάχνεις στο Google search όπως έκανες και πριν, αλλά πάνω από τα αποτελέσματα, θα σου εμφανίζεται μία δομημένη, έξυπνη απάντηση πριν αποφασίσεις να “ψαχτείς” περισσότερο.

Είναι ξεκάθαρο πως η Google θορυβήθηκε από την επιτυχία του ChatGPT και ένιωσε την ανάγκη να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Στην ανακοίνωσή του Sundar Pichai στην ουσία τοποθετεί τη Google σαν την κύρια ΑΙ υπερδύναμη, τονίζοντας συνέχεια τις επενδύσεις της εταιρίας στο κλάδο εδώ και χρόνια.

H Microsoft αντεπιτίθεται με… Bing!

Η εταιρία δε κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια, και θέλησε να «καπελώσει» τη Google με τις δικές της ανακοινώσεις.

Συγκεκριμένα, μάθαμε εντός των προσεχών εβδομάδων, θα έχουμε ενσωμάτωση μίας βελτιωμένης έκδοσης του ChatGPT τόσο στην αναζήτηση Bing όσο και στον ίδιο τον περιηγητή Edge!

Για παράδειγμα, για να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα ταξιδιού ή γευμάτων, κανονικά θα ψάχναμε κάποια άρθρα για να κατατοπιστούμε. Διαβάζοντάς τα, θα καταλήγαμε στα συμπεράσματα που θέλουμε.

Το νέο Bing ωστόσο, κάνει κάνει όλη τη δουλειά μόνο του για να μας παράξει ένα ευανάγνωστο άρθρο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αναφέροντας ταυτόχρονα και τις πηγές του!

Μάλιστα, υπάρχει διαθέσιμη λίστα αναμονής για όσους ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν πρώτοι το νέο bing.com.

Στον Edge μπορεί να έχουμε ανοίξει τα emails μας, και δεξιά θα συναντάμε ένα παράθυρο μέσα στο οποίο θα ζητάμε βοήθεια από την ai assistant, δίνοντας κάποιες έτοιμες παραμέτρους/επιλογές.

Το πρόγραμμα θα είναι σε θέσει να συντάξει άμεσα αυτό που του ζητήσαμε, πχ. μία απάντηση σε email, σε συγκεκριμένο ύφος, μέγεθος, ή ακόμα και μία ανάρτηση στο linkedin.

Τα νέα εργαλεία της εταιρίας αναμένεται να ανοιχτούν σε ευρύτερο κοινό τις προσεχείς εβδομάδες.

H εικόνα του άρθρου φτιάχτηκε με το Dall-E της OpenAI