Το Facebook ετοιμάζει νέα εργαλεία επικοινωνίας για χρήστες και επιχειρήσεις

Η Humble στο Social Media Conference ’21

Πλέον ΟΛΟΙ αποκτούν τα link-stickers των Instagram stories!

Dark Light

Ποιες είναι οι νέες δυνατότητες και πως ωφελούν τους χρήστες;

Η εταιρία λοιπόν ανακοίνωσε πως καταργεί τα όρια μεταξύ Messenger και Instagram κάνοντας διαθέσιμες τις ομαδικές συνομιλίες μεταξύ τους! Συγκεκριμένα υποστηρίζει πως πάνω από το 70% των δοκιμαστών-χρηστών Instagram απολαμβάνουν την αναβαθμισμένη δυνατότητα cross-app επικοινωνίας από πέρυσι, και για αυτό προχωράει στη δημιουργία των ομαδικών (group) συνομιλιών!

Επιπλέον, οι δημοσκοπήσεις (Polls) γίνονται διαθέσιμες  με τη σειρά τους και στις ομαδικές συνομιλίες του Instagram όπως και στις cross-app συνομιλίες, ενώ προστίθενται και νέα chat themes.

Τέλος θα προστεθούν πολλές επιλογές ασφάλειας, ενώ εμφανίζονται και νέα μικρά features όπως οι ενδείξεις πληκτρολόγησης για να βλέπετε ποιοι είναι έτοιμοι να απαντήσουν!

Ποια είναι τα νέα εργαλεία μηνυμάτων για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες;

Σε αυτή τη νέα εποχή επικοινωνίας, ο κόσμος θέλει να ανακαλύπτει εύκολα προϊόντα και υπηρεσίες, να παίρνει υποστήριξη και να κάνει συναλλαγές, πάντα με μέριμνα την ασφάλεια των στοιχείων του.

Το Facebook λοιπόν αποσκοπεί στο να έχει τις καλύτερες πλατφόρμες μηνυμάτων για τις σύγχρονες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται διαδικτυακά. Και οι νέες υπηρεσίες που ανακοίνωσε εξυπηρετούν ακριβώς αυτόν τον σκοπό, διευκολύνοντας το ηλεκτρονικό επιχειρείν και απλοποιώντας τις καθημερινές διαδικασίες.

Σε αυτή την εποχή, το 75% των καταναλωτών υποστηρίζουν πως θέλουν να μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα, ηλεκτρονικά με μία επιχείρηση όπως κάνουν με τους φίλους και την οικογένεια (πηγή: Harris poll, 2020).

Έτσι, η εταιρία προσφέρει υπάρχοντα αλλά και νέα εργαλεία προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να υποστηρίξουν όλο το ταξίδι του καταναλωτή, μαζεύοντας περισσότερους δυνητικούς πελάτες και αυξάνοντας την ικανοποίησή τους.

Πλέον, θα μπορείτε να φτιάχνετε διαφημίσεις που οδηγούν σε συνομιλίες σε οποιαδήποτε πλατφόρμα εξυπηρετεί εσάς και τους πελάτες σας.

Για παράδειγμα αν έχετε επαγγελματικό αριθμό Whatsapp, σελίδα στο Facebook ή λογαριασμό στο Instagram, αλλά ο πελάτης έχει μόνο λογαριασμό στο Instagram, πατώντας θα βρεθεί στο περιβάλλον του Instagram, και αντίστοιχα για τις άλλες πλατφόρμες.

Επίσης, σύντομα θα έχετε την επιλογή να προσθέσετε το επαγγελματικό σας Whatsapp σαν κουμπί (call to action) στο business προφίλ σας στο Instagram.

Τέλος έρχονται νέα οργανικά και επί πληρωμή εργαλεία στο Messenger αλλά και στο Instagram με σκοπό την αναζήτηση και τη συλλογή στοιχείων δυνητικών πελατών στο περιβάλλον που σας εξυπηρετεί.

Work Accounts💼: Τα περιμέναμε μια ζωή και πλέον είναι πραγματικότητα

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσημα πως θα ξεκινήσει το testing των νέων επαγγελματικών προφίλ, με τα οποία οι επαγγελματίες του κλάδου θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον business manager ΧΩΡΙΣ να χρειάζονται απαραίτητα και προσωπικό προφίλ facebook!

Φυσικά τα προτερήματα μίας τέτοιας πολυπόθητης κίνησης είναι πολλαπλά:

✅ Καλύτερος διαχωρισμός επαγγελματικής/προσωπικής ζωής

✅ Πιο διαφανείς διαδικασίες διαχείρισης

✅ Αυξημένη ασφάλεια λογαριασμών

Τα νέα work accounts θα δοκιμαστούν μέσα στο 2021 και θα γίνουν ευρέως διαθέσιμα κάποια στιγμή εντός του 2022.

Το Facebook συνεχίζει να επενδύει στις εμπειρίες που προσφέρει τόσο στους καταναλωτές όσο και τις επιχειρήσεις δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις πλατφόρμες μηνυμάτων του που εξυπηρετούν δισεκατομμύρια χρήστες σε όλη τη γη, και πάνω από 5.000.000 χρήστες εντός Ελλάδας. Κάτι που φυσικά οφείλει να εκμεταλλευτεί πλήρως κάθε ελληνική επιχείρηση!