Μετατρέψτε τα Memes σε ισχυρό εργαλείο προώθησης του brand!

Chat GPT-4: Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης είναι εδώ!

CHAT GPT: Έρχονται τα Plugins!

Dark Light

Ποιο είναι το κύριο εργαλείο του σύγχρονου social media marketing που δεν πρέπει να παραβλέπετε; Μα φυσικά, τα memes!

Τι είναι και γιατί να τα χρησιμοποιήσετε

Τα memes είναι μηνύματα που διαδίδονται στα social media και στο διαδίκτυο μέσω εικόνας, βίντεο, κειμένου κτλ, και συνήθως περιλαμβάνουν κάποιο στοιχείο/νόημα που προκαλεί συναίσθημα ή γέλιο.

Λόγω της φύσης τους παρουσιάζουν αυξημένη απήχηση αφού είναι ελκυστικά για το κοινό. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιώντας memes στις κοινωνικές πλατφόρμες, θα προσελκύσετε περισσότερα μάτια στο περιεχόμενό σας!

Επίσης έτσι αυξάνετε τις πιθανότητες να αλληλοεπιδράσει το κοινό μαζί σας. Συχνά οι χρήστες χρησιμοποιούν τα memes για να επικοινωνήσουν ιδέες και αξίες, μοιράζοντας τα ή σχολιάζοντάς τα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι τις συνηθισμένες αναρτήσεις.

Τα memes μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συσχετίσουν το brand σας και τη φιλοσοφία του με τις αξίες που πρεσβεύουν. Μπορείτε να ενσωματώσετε το λογότυπό σας σε αυτά ή ακόμη και να προωθήσετε προϊόντα σας με αυτόν τον καθόλου «προωθητικό» τρόπο, κάνοντας μία σαφή δήλωση.

Εξαιρετικά σημαντικό είναι το ότι η δημιουργία των αντίστοιχων δημιουργικών είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Canva ή τα έτοιμα templates που σας τροφοδοτούν οι κοινωνικές πλατφόρμες. Έτσι έχετε άλλο ένα όπλο στη φαρέτρα σας, καθώς μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά memes με ελάχιστο κόστος και χρόνο.

Πώς εξελίχθηκαν τα memes

Τα memes εικόνων που γνωρίζουμε είναι πιο “κλασικά” και υπάρχουν σε όλο το διαδίκτυο εδώ και χρόνια, ενώ συνήθως χρησιμοποιούνται εύκολα σε facebook posts, εικόνες στο Instagram ή ακόμα και stories.

Τα τελευταία trends του meme marketing  ωστόσο προκαλούν αίσθηση στα video trends στο TikTok!

Αν δεν είστε σίγουροι για τι μιλάμε, ανοίξτε το TikTok και απολαύστε τον “Maxwell the cat” για να καταλάβετε ακριβώς τι εννοούμε με τον όρο «σύγχρονο» meme trend!

Πώς θα αξιοποιήσετε το meme marketing

Η πραγματική πρόκληση κρύβεται στο να κατανοήσετε την κουλτούρα των memes και να την εντάξετε στη φιλοσοφία του brand σας, οργανικά. Όταν συνεργαστείτε με επαγγελματίες που έχουν αυτή την ικανότητα, επενδύστε σε αυτούς και δεν θα χάσετε.

Στο μεταξύ, ακολουθήστε μας στο TikTok channel της Humble για να πάρετε μια γερή δόση από memes και short form video trends!